Változtatás nékül idézem, amit kaptam:

Öt nap a Dunán

Bécs, Pozsony, Budapest – e csodálatos városok múltja, népeink közös történelme és a káprázatos Duna összeköt bennünket. A tradíciót persze ápolni illik, s kell, ennek egyik formája az immár szimbólummá vált Bécs-Budapest Szupermaraton is, amely 20 esztendős fennállása alkalmából különös módon ünnepel: idén nemcsak a Duna mentén, hanem szeretett folyónkon magán is megtehetjük az ötnapos utat. A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség által életre hívott ötlet új dimenzióba helyezi az amúgy már évek óta létező, határokon átívelő vízi teljesítménytúrák fogalmát.

 

A túra augusztus 16-án Bécsből indul és Pozsony, Ásványráró, Neszmély, valamint Visegrád érintésével, 300 kilométer megtétele után Budapesten ér véget Nemzeti Ünnepünk napján, Augusztus 20-án, méghozzá stílszerűen egy ünnepélyes befutóval a Parlament előtt, a hatalmas tömeget vonzó Red Bull Air Race  és a Tűzijáték között.

 

Az öt Dunán töltött nap alatt a résztvevők nemcsak teljesítőképességüket teszik próbára, hanem egy sajátos szemszögből ismerhetik meg az érintett országok, városok kultúráját, kincseit. A megállóhelyeken színvonalas kísérőprogramok teszik teljes, komplett élménnyé az utazást. A versenyre bármilyen típusú hajóval lehet nevezni, az árban benne van az odautazás költsége, a hajók szállítása, a teljes ellátás napi háromszori étkezéssel, a szállás, orvosi ellátás és természetesen pólót és emlékérmet is kap mindenki, aki teljesíti a távot.

 

Akinek esetleg a Duna túl veszélyesnek tűnik, futva pedig nem vállalja a hatalmas távot, a folyó partja mentén kerékpárral is megteheti az utat, sőt a kerékpárosok és kajakosok, kenusok, valamint evezősök még válthatják is egymást. Nevezni a nevezési lap kitöltésével lehet, melyet a következő internetes honlapokról tölthet le minden érdeklődő: www.kajakkenusport.hu, www.supermaraton.hu, www.hunrowing.hu

 

Őszintén reméljük, minél többen jelentkeznek mind hazánkból, mind a környező országokból és közösen új hagyományt teremtünk a kajak-kenus és evezős társadalom számára.

 

Túrával kapcsolatos további információk:

Magyar Kajak-Kenu Szövetség // Vaskuti Máté

Email: mate.vaskuti@mkksz.hu

Tel:            +36 1 465 0091

 

Nevezéssel kapcsolatos információk:

Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottság

Email:            info@pasz.hu

 

Tel:            +36 1 312 8892