Tovább dübörög Magyarország legnagyobb és legjobb vízitúrás versenysorozata. Június 23-án a RábaLapátoláson jártunk!

(eredmények itt)

képek hamarosan…

Magyar Vízitúra Bajnokság – RábaLapátolás – Beszámoló

2012 június 23-án délután 14 órakor indult el a 2. RábaLapátolás, melyet a WeKing Egyesület és a Kormorán Kenu Egyesület számtalan segítővel, szponzorral szervezett Csörötnek és Csákánydoroszló között. A forduló egyben a XI. Magyar Vízitúra Bajnokság 3. fordulója volt.

Vízreszállás a levegőből…

Rekordot döntött a csapat a hétvégén, 83 hajóegységben 148 versenyző vett részt ezen a rendkívül izgalmas és technikás vízitúra versenyen. A Rába nem hazudtolta meg magát, olyan izgalmakat tartogatott a versenyzőknek, ami nem szokványos egy vízitúra versenyen. Számtalan borulás fűszerezte a futamot, és itt kell megemlíteni azt a rendkívül korrekt és önfeláldozó viselkedést, amely a versenyzőket jellemezte:

A borulás esetén a „pórul jártakhoz” legközelebbi csapat önzetlenül, saját idejéből és pozíciójából áldozva segített, mentett, lapátot adott kölcsön… Ez a társaság már nem először bizonyította be azt, hogy megéri a vízitúrás közösséghez tartozni. Külön szeretném kiemelni Tóth Balázst a KajakAkadémia versenyzőjét, aki versenyen kívül kísérte az Akadémia egy tagját, azért, hogy épségben és biztonságban végig evezzen a versenytávon, mindezek mellett mentett és segített másoknak is! Figyelemre méltó teljesítmény!

A csörötneki rajt nagy zsúfoltsága után a mezőny széthúzott, a korábban indult kajakosok és a percekkel később rajtoltatott kenusok a lehető legkisebb mértékben zavarták csak egymást a szűk-éles kanyarokban. A csákánydoroszlói befutó az előre várt eredményeket hozta: elöl a kajakok utána a kenuk. Érdekesség az, hogy a Kakas-Póbori kenu kettes hatalmas versennyel az abszolút 9.!! helyezést érte el, számtalan kajakost maga mögött hagyva, ami rendkívüli teljesítmény.

3 és fél óra után az utolsó hajóegység is beérkezett a Vízi Vándor táborhelyre, így a szervezők megtartották az eredményhírdetést, ahol értékes ajándékokat adtak át hírességek, vízitúráért sokat munkálkodó személyek, polgármesterek, szervezők… Külön érdemes kiemelni Pars Krisztiánt, Magyarország legeredményesebb atlétáját, olimpikonját vagy Pörnyeszi Györgyöt, az ország egyik legjobb hajóépítőjét. Díjat adtak át még a szervezők közül a Kiskunlacházi Diák Sport Egyesület vezetői, akik a versenysorozat 5. futamát szervezik a nyár közepén, de ott volt érdekesség képpen sok helyi „látványosság” is! A hírdetést több száz ember izgulta végig, és utána természetesen nem maradt más, csak a jól megérdemelt buli, evés-ivás, pihenés.

Az biztos, hogy kevés olyan esemény van az országban, amely ennyire profin szervezett és ennyire sok vizet szerető, vízen járó embert mozgat meg. Ahogy „Zozi” (WeKing) mondaná, ez a Szeretet Ünnepe volt, és ha mindíg  ennyien összejövünk, akkor az összes ilyen összejövetel az is marad, míg világ a világ…

Köszönjük Hodzsi!

H.