forrás: https://termeszetbarat.hu/cikk/kozepfoku_vizitura_vezeto_tanfolyam_indul

Magyar Természetjáró Szövetség 2014. április 12-i kezdettel középfokú vízitúra vezető tanfolyamot indít.

Az előttünk álló vízitúra szezonra sokféleképpen fel lehet készülni. Felkészíthetjük a hajónkat, fokozhatjuk az erőnlétünket, elkezdhetünk túrákat kitalálni, tervezni. Azoknak, akik mélyebb ismereteket szeretnének szerezni a vízitúrázás szakmai fogásaiból, érdemes elméleti és gyakorlati tudásukat is tovább fejleszteniük.

Kijelenthetjük, hogy a kedvtelési célú vízitúrázás színvonalának emeléséhez általában hasznos az, ha minél többen szereznek vízitúra vezetői ismereteket, még akkor is, ha csupán családi-baráti körben vízitúráznak. Ne feledjük: a több tudás nagyobb magabiztosságot és a helyzetek jobb megítélésén keresztül egyúttal nagyobb biztonságot is jelenthet.

A tanfolyam elsődleges célja, hogy sikeres elvégzésével a résztvevő képes legyen síkvízi túrák megszervezésére és biztonságos lebonyolítására bármilyen felkészültségű és adottságú csoporttal.
A vízitúra vezető tanfolyam azonban nemcsak abban segít, hogy a túraszervezés, túravezetés praktikáit jobban megismerje az érdeklődő. Az a tapasztalat, hogy egy jól megszervezett, élményszerű és gyakorlatias tanfolyam a vízitúrázást már jól ismerő túrázókban is növeli a lelkesedést.

részletek: https://termeszetbarat.hu/cikk/kozepfoku_vizitura_vezeto_tanfolyam_indul