I. győri vízitúrás családi nyílt nap és csónakkiállítás.

Időpont: 2015. március 21.

Helyszín: Győr, Aranypart

Belépés INGYENES.

A rendezvény fővédnöke: Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus

A Szigetköz vizei, különösen a Duna és mellékágai illetve a Mosoni-Duna hazánk vízitúrás paradicsoma, a vízi szabadidősportok egyik legnagyobb központja. A több száz kilométer vízterület minden típusú vízi „szórakozásnak” és sportnak helyt ad, a vízparti fürdőzéstől és horgászattól a vízitúrázáson át a vízi versenysportokig. Győr különösen előkelő helyet foglal el ez utóbbi téren, hisz számtalan világhírű vízi sportolót „adott” a város és vizei hazánknak.

Különösen fontos, hogy ez a színes vízi kultúra mindenki számára megismerhető és biztonságosan űzhető legyen, e célt tűzte ki a Varga Kenu Plasztik műhely kis csapata is és rendezi meg az első vízparti családi nyílt napot a vízitúra és a horgászat jegyében Győrben az aranyparton.

A VargaKenu Plasztik Műhely kézi manufaktúrában gyárt biztonságos (és nem utolsósorban különleges kinézetű) túrakenukat, melyek tulajdonságai kiválóan alkalmassá teszik ezeket a vízi-eszközöket arra, hogy a vízi sportokkal ismerkedők biztonságosan és jóérzéssel evezhessenek akár a Szigetközben akár az ország egyéb vízterületén.

A családi napra a belépés teljesen ingyenes, több vízi szabadidősportos és vízitúrás (Hajósparadicsom, Weking Egyesület, Víziló Vízitúra, Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség) kiállító ajánlatai mellett megtekinthetőek és kipróbálhatóak a Plasztik Műhely hajói, Horváth Csaba olimpiai és világbajnok vezetésével ingyenes vízitúrás lehetőségek mellett a szárazföldön is „szórakozhatunk” a kapuvári Motorok Háza kvadjaival. Este a színpadon szombathelyi River Runners zenekar szórakoztatja az érdeklődőket.

Mindenkit sok szeretettel látnak a szervezők!