Vízitúrás eseménynaptár

Vízitúrás versenyek, rendezvények Magyarországon


jan
23
szo
EVENTUS munkatárs képző, vízitúra vezetői tanfolyam
jan 23 egész nap
Munkatársainkat keressük! Az Eventus KenuKlub ismét megszervezi vízitúra vezetői tanfolyamát elsősorban azért, hogy megtaláljuk munkatársainkat, másodsorban azért, hogy amire saját hibáinkból rájöttünk a hosszú évek alatt, azt rendszerezve, tananyagszerűen átadjuk.
Vízitúra vezető szeretnél lenni, vagy már az is vagy? Vonz ez a világ, és másokkal is meg akarod ismertetni? A Túrázó rád bízza magát, a gyermekeit, a feleségét, szeretteit. Felkészültél rá, hogy követnek és felnéznek rád? Akkor muszáj értened hozzá! Csak biztos szakmai alapokra építhetsz profizmust. Ezeket a szakmai alapokat adjuk át. Az évek alatt saját hibáinkból rájöttünk, hogy ez egy ugyanolyan szakma, mint bármelyik másik tudomány. Arra is rájöttünk, hogy ennek a munkának vannak konkrét, körülírható ismeretei, tudnivalói, amiket nem lehet találgatni, beblöffölni, egyszerűen tudni kell. És meg is kell tudni csinálni.
E tudások egy része elméleti, másik része gyakorlati tudás. A tudatosságra törekszünk, hisszük, hogy az állandó improvizálás káros. A tudatosság azt jelenti, hogy tudom, hogy mit kell tudnom és tudom, mit hogyan kell tennem. E tudások mögé és nem helyébe rendeljük az okos rendbe állított képességeinket. Végig gondoljuk és átrendezzük motivációinkat.
A tanfolyam február 8-án indul, elmélettel Budapesten nagyjából kéthetente szombatonként. A gyakorlat teljes hétvégéken is zajlik élő vízeinken. Tanfolyamunk elméleti és gyakorlati képzésből áll.
Az elméleti rész négy összetevőből áll: 1.- Vízitúrázással kapcsolatos alapvető ismeretek: • Áramlástan, elmélet, vízolvasási gyakorlatok a Dunán, Rábán. • Mentéstechnika, biztonságtechnika, mentési helyzetek, kötéltechnika, és hamarosan ki tudsz venni egy elsüllyedt hatos kenut a nyílt vízen is, viharban is. • Hajózási Szabályzat konkrét, ránk vonatkozó praktikus részei. • Veszélyforrások szárazon és vízen, elkerülhető és elkerülhetetlen formái, azok felismerése, elkerülése, megoldása • Vízitúra történet – részletek készülő könyvünkből, eddig csak a Testnevelési Egyetem kajak-kenu edző képzésében hangzott el kivonatosan. • Teljes felszerelés ismeret,– formák és funkciók, ahogy még nem hallottad, hogy konkrétan érts is azokhoz az eszközökhöz, amikkel dolgozol! • Egészségre veszélyes konkrét események, konkrét eljárások • Hazai vizeink. 2.- Megtanítjuk, hogy mit is kell csinálni, és hogyan. • Modellezünk egy két napos vízitúrát, annak összes lehetséges részelemét megfogalmazva. E részelemeket moduloknak nevezzük. Konkrétan megtanítjuk, hogy melyik modul milyen tevékenységekből áll. Azaz, hogy mit is kell konkrétan csinálnod. Nem kell tehát improvizálnod, blöffölnöd, mert megtanítjuk mindezt. A hajókötözéstől az eligazításon, átkelési technikákon, hajóbeosztás praktikáin, hatékony vízreszálláson, haladás, kikötés, hajópakolás stb. tudnivalóin át a túranapló kitöltéséig. 3.- Megtanítjuk, hogy mik azok a szabályok, amelyek ismerete megkönnyíti, hogy egyben lásd a túrádat és jó döntéseket hozz. • Ha ezeket a szabályokat érted és betartod, minden helyzetben tudni fogod, hogy miért és mit kell tenned. 4.- És végül megtanítjuk, milyen elvek szerint válhatsz profi, munkáját értve végző megbecsült túravezetővé, aki tisztában van szerepével, motivációival, tudásával, képességeivel, azokat helyes sorrendben állítja, és aki ismeri azokat a csapdahelyzeteket, amelyekbe könnyen beleszalad egy felkészületlen amatőr.
A gyakorlati képzéseken megtanuljuk a túravezetés egyes részelemeinek technikáját, irányítását, mentéstechnikát, evezéstechnikát, vízolvasást, döntési szempontokat, energia- és időgazdálkodást, hajójavítást. Vezetsz túrarészletet, tartasz eligazítást, rájössz, hogy néhány dolog máshogy van, és a végére reményeink szerint tudatos, felkészült, magával és munkájával tisztában levő túravezető lehetsz.
Tavalyi tanfolyamunkat sajnos szétzilálta a pandémia, idei tanfolyamunk elméleti részét ezért eleve online formában is elkészítjük.
A tanfolyam végén, április 17-én letett sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után kapod meg a Kormányos, Túrakísérő (Túravezető segéd), ill. Túravezető minősítést. Ezután jön a második forduló, az “inas” időszak. A legrátermettebb résztvevőket meghívjuk magunk közé. Meghatározott óra/nap/túra/víztest teljesítése után remélhetőleg minél többeknek felajánlhatjuk, hogy legyen az Eventus Team tagja.
És hogy kik is vagyunk? Az Eventus KenuKlub 13 éve működik, a főkolomp 61, és épp 51 éve van vízen.
• Vízitúrákat szervezünk belföldi szép vizeinkre, • Egzotikus vízitúrákat, rafting túrákat, vízesés túrákat szervezünk Horvátország, Bosznia, Velence, Olaszország, Lengyelország, Svédország, Hollandia, Csehország, Ausztria, Szlovákia, szép vizein. • Hajókat adunk bérbe • Magyarországon egyedüliként freestyle kenu kurzusokat vezetünk • Lapátfaragó workshopokat szervezünk • Kenuépítő workshopot szerveztünk • Hajójavító workshopot tartunk, • Szóló kenukat tervezünk és építünk, szóló túrákat szervezünk. • Rendszeresen szervezünk szóló-páros kenuiskolát kezdő és haladó szinten • Magyarországon elsőként jótékonysági vízitúrákat szerveztünk • Előadásokat tartunk a Testnevelési Egyetem kajak-kenu szakedző képzésén és a Vízitúra konferencián • Könyvet írunk az evezve hajtott kishajók evolúciójáról. • Sík-és vadvízi túrevezetői tanfolyamokon vettünk részt • A MKKSZ vízitúra vezetői tanfolyamát előadóként segítettük • Gyerekeket nevelünk, álmokat szövögetünk.
Tanfolyami időpontok: 1. Január 23. Budapest 2. Január 30. Budapest 3. Február 13. Budapest 4. Február 27. RSD Budapest 5. Március 20-21 Dunakanyar 6. Március 27-28 Szigetköz 7. Április10-11. Rába 8. Április 17. Vizsga Gemenc
A tanfolyam részvételi díj 60.000.- Ft, mely tartalmazza az oktatás, képzés anyag-eszköz díjait, az oktatók tiszteletdíját, anyagokat, terembérleteket. Nem tartalmazza a gyakorlati alkalmak szállás és étkezés díjait.
Oktatók: Kis András Eventus Kele Attila – Vidra – Vadvízi evezéstechnika, mentéstechnika Szabó Attila – Elsősegély Bokodi István – Hajózási Szabályzat Tóth András – Navigáció Kovács Imre – hajójavítás
Figyelem, a tanfolyamot sikerrel elvégzőknek tanusítványt adunk, de Magyarországon a vízitúra vezető képzés jogi háttere rendezetlen! Kérjük, hogy NE jelentkezzenek teljesen kezdők, ill. akik már úgyis mindent (jobban) tudnak.
Érdeklődni telefonon és emailben, jelentkezni kizárólag emailben lehet. 06707707153 kenuklub@gmail. com Kis András – Eventus KenuKlub
ápr
10
szo
I. Balatonakarattya SUP Teljesítménytúra @ Balatonakarattya
ápr 10 egész nap
Szervezők:
Sup the Lifestlye

https://www.facebook.com/SUPtheLifestyle/

Sup Race Hungary SE

https://www.facebook.com/supracehungary
 
Szponzorok:
Surfstation.hu

https://www.facebook.com/surfstation.hu

Vidrabag

https://www.facebook.com/vidrabag
 
Helyszín:
Balatonakarattya Surfstation Vízisport Centrum Bercsényi Strand …….

Helyszínt biztosítja számunkra: Surfstation Vízisport Centrum Balatonakarattya

https://www.facebook.com/Surfstation-Vizisport-Centrum-Balatonakarattya-324578701328813
A táv: 10 km 💦
Időrend:
9-től 10.30-ig regisztráció, helyszíni nevezés.
10.30-tól 10.50-ig technikai értekezlet.
11.00 Rajt időpont.
13.30 Eredmény hirdetés.
14.00 Grill parti.
15.00 Technikai oktatás Nagy Szabolcsal
Kezdetét veszi a supoz Magyarország legszebb helyszínein elnevezésű teljesítménytúra sorozat.🔝
Április 10 – én a festői Balatonakarattyán lesz az esemény. Ez egyben az első állomása is lesz a SUP Ultramaratonnak, valamint kitűnő felkészülési lehetőség a júniusi SUP Világbajnokságra. Így mindenki megtalálja saját maga számára a megfelelő kihívást. A Surfstation és a Vidrabag jóvoltából értékes díjakkal és ajándékokkal gazdagodnak a résztvevők.
Lehetőség lesz a legprofibb sporteszközök (Brunotti, F-ONE, Prolimit, STX, Gaastra) és termékek tesztelésre is, amit bárki ingyen kipróbálhat az esemény idejében a helyszínen. A Teljesítménytúra után minden résztvevőt és vendéget ingyenes grillpartira és borkóstolóra várunk.
Ebéd után sup technikai oktatásra várunk mindenkit, amit Nagy Szabolcs SUP Dragon Világbajnok fog tartani. Aki részt vett a teljesítménytúrán annak ingyenes, aki vendégként érkezett a helyszínre annak 1000Ft/fő. (neoprén cipő vagy zokni ajánlott)
Bár az esemény teljesítménytúra a szponzorok jóvoltából a szervezők minden résztvevőt ajándékkal és 4 kategóriában az első 3 helyezettet is díjazzák, valamint aki a 4 állomásból legalább 3 eseményen részt vesz az külön értékes ajándék sorsoláson vesz részt.
Nevezni lehet:
dunasupultramaraton@gmail.com e-mail címen. Ide várjuk a nevet, életkor, isup vagy merev deszka adatokat.
Nevezési díj: március 20-ig előre utalással 5000 Ft / Fő
Március 21-től április 10-ig utalással vagy a helyszínen nevezve: 6000 Ft / Fő
FONTOS! A szervezők csak annak tudnak rajt – cél csomagot és befutó érmet biztosítani, akik március 20-ig elutalják a nevezési díjat.
Címzett: SUP Race Hungary SE. Számlaszám: 10101346-45029700-01005005 a megjegyzés rovatba írjátok be: B.akarattya nevezési díj.
Kapcsolattartó: Nagy Szabolcs
A felelősségvállalás nyilatkozatot mindenki a helyszínen tölti ki.
Bármi kérdésetek lenne hívjatok minket bizalommal
Berni:+36 20 437 8733
Szabolcs :+36 70 313 3509

 

máj
9
vas
Evezz az állatokért a Balatonon – BESTE-Balaton szervezésében @ Keszthely
máj 9 egész nap
Első, de hagyományteremtő alkalommal szervezzük meg 2021. május 9.-én Keszthelyen az “Evezz az állatokért!” rendezvényünket.
A madarak és fák napja alkalmából örömevezést tervezünk a Keszthelyi-öbölben a Balaton ütőeréjig a Zala folyóig, annak torkolatáig.
Víziútunk során elhaladunk a Fenékpusztai Madárgyűrűző és Madármentő Állomás közelében is, így megköszönve nekik az egész éves fáradhatatlan munkájukat, melyet a madármentés területén is végeznek. A további részletek még szervezés alatt vannak, ezért kövessétek oldalunkat!
jún
23
sze
7. UltraRába 215 (2021) @ Rába folyó
jún 23 – jún 25 egész nap
Ultrarába 7. (2021.)
215 km long kayak/canoe/sup non-stop ultra-distance challenge
215 km kajak/kenu/sup non-stop ultramaraton kihívás
2021. június 24-25.
Rába folyó | Szentgotthárd – Győr 215 km
Szintidő: 30 óra
Az UltraRába 215 nonstop kajakos/kenus/SUP-os teljesítménytúra és kihívás, a 215 km-es hosszával a Rába folyó technikai kihívásaival, az éjszakai szakasz különlegességével egy igazán komoly és nehéz teljesítménytúra és verseny. Fejben, lélekben, erőnlétben, állóképességben egyaránt komoly felkészülést igényel azoktól a kajakostól, kenusoktól és állva evezősöktől, akik vállalják ezt a kihívást, szeretnék jobban megismerni magukat, feszegetni a saját határaikat, akik egyben eveznek le a Rába folyó teljes magyar szakaszán.
További információk: http://www.vidra-vizitura.hu/ultraraba/
júl
3
szo
’21 Tizedik Amatőr Hajóépítő Találkozó @ Sarud
júl 3 egész nap

Tizedik Amatőr Hajóépítő Találkozó.
Lesz ott minden, ami szokott: sok-sok házilag épített hajó, amelyeket ki is lehet próbálni. Lesz még örömhajózás, vitorlás-verseny, evezőstúra, díjkiosztás, és még sok minden más.

VTK – Szigetszentmiklós @ Szigetszentmiklós
júl 3 egész nap
VTK - Szigetszentmiklós @ Szigetszentmiklós
Helyszín, időpont:
Szigetszentmiklósi Horgász Egyesület és Árpád strand.
2310 Szigetszentmiklós Horgász utca 18.
2020. július 11. szombat.
Előzetes Program:
8:00 – 9:30 Regisztráció
9:00 Tájékoztató a regisztrációs iroda előtt
10:30-tól Futamok
15:30 Eredményhirdetés
17:00 A rendezvény zárása