2012 Március 31-én, Baján megalakult a Duna Régió Víziturisztikai Szervezetek és Hálózatok Szövetsége. Az alapítók között olimpiai és világbajnok kajak-kenusok mellett szakedzők, viziturisztikai fejlesztők és sárkányhajó szakértők is megtalálhatók.

KÉRJEN RÉSZLETES INFORMÁCIÓT ITT:

https://dr-vtsz.magyar-vizitura.hu/?page_id=118

A Szövetség célja a víziturizmus országos (és a Duna vízgyűjtő területére is kiterjedő) fejlesztése, népszerűsítése. A szövetségnek programja van a viziturisztikai szolgáltatások (szállásadók, kempingesek, szervezők, kölcsönzők)  és a vízitúra országos és határainkon túlnyúló népszerűsítésére, a vízparti erdei iskolák és a mindennapos testnevelés megvalósításaira. Országos méretű rendezvényeket szervez és koordinál (pl. Magyar Vízitúra Bajnokság) és tervei között szerepelnek további amatőr vízi tömegsportokat népszerűsítő rendezvények szervezése is.

A Szövetség feladatai közé tartozik még  „vízitúra reklámok” megjelenítése és a víziturisztika  helyzetének megerősítése a többi hazai turisztikai ágazat mellett.

A Szövetség a legjelentõsebb kézi hajtású vízi turisztikai szakágak – kenu, kajak, evezés, sárkányhajózáson kívül szeretné a vízen járást minden korosztály számára hozzáférhetõvé tenni, részt vállalni a mindennapos testnevelésben, a folyók és állóvizek bekapcsolásával, végül, de nem utolsó sorban részt kíván venni az EU Duna Makro-regionális Stratégia népszerûsítésében, társadalmasításában. 

Alapvető nézetük az, hogy a vízi társadalmaknak békében, egymást segítve kell „használniuk” a vízeket, a víz mindenkié és saját hasznára azt senki ki nem sajátíthatja.

A Szövetség alapítói: 

Barna Bence
Hoffmann Mónika (ügyvivõ elnök Dél)
Horváth Csaba
Huszár Sándor
Klemencz Henrik (ügyvivõ elnök Nyugat)
Kovács Tamás
Parti Zoltán (ügyvivõ elnök Észak)
Pándi László (ügyvivõ elnök Kelet)
Bajai Sárkányhajó Klub
Kecskeméti Vízisport Klub
Kiskunlacházi Diáksport Egyesület
Vadkacsa Leányfalui Gyermek Víziflotta Egyesület

további információk:

https://szovetseg.dunamunkacsoport.hu

e-mail: szovetseg@dunamunkacsoport.hu