forrás: www.kajakkenusport.hu

Óriási sikert arattak a Duna Party kajak-kenus programjai. A sárkányhajóversenyt és a vízi járművek felvonulását is több ezren figyelték a budapesti rakpartokról.

Majdnem száz ingyenes budapesti programmal búcsúzott Magyarország az EU-elnökségtől. A Duna Party nevű rendezvénysorozaton főszerepet kaptak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett programok. Szombaton délután több mint 30 sárkányhajós egység versenyzett a Batthyányi tér előtti Duna szakaszon, aztán a résztvevők csatlakoztak az Újpesti-öböltől a Lágymányosi-öbölig evező vízi felvonulókhoz. A rakpartokon összegyűlt emberek vastapssal köszöntötték a sárkányhajófutamok győzteseit, a felvonuló kajakosokat, kenusokat, tutajosokat és vízibicikliseket pedig ujjongva, integetve fogadták.

A rendezvény sztárvendégeként ott volt a rakparton Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila is. Az augusztusi MOL Kajak-Kenu Világbajnokságra készülő olimpiai és világbajnok versenyzők szakkomentátorként szerepeltek a Duna TV-ben, és persze sorra osztották az aláírásokat a sportrajongóknak.

„Nagyjából 600-an indultak a sárkányhajóversenyen és legalább 700 résztvevője volt a különleges vízi felvonulásnak, azaz körülbelül 1300 ember szállt vízre, ez mindképpen siker – értékelt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Köszönhetően az egyre szélesedő klubhálózatnak, az ország minden részéről érkeztek fiatalok és idősebbek. Viharos szél fújt napközben a Duna felett, így meglehetősen nagy odafigyelést igényelt a lebonyolítás, de az edzők profi módon kísérték a motorosokkal a csapatot. Érdemes kiemelni, hogy a vízirendőrök is készségesen segítették a szervezést.

A gyerekeknek óriási élményt jelentett, hogy a Duna belvárosi szakaszán, a Parlament előtt evezhettek. Nagy öröm, hogy ilyen sokan összegyűltünk, mindenki jó lehetőségnek fogta fel a rendezvényt, ahol a sportág nagy tömegek előtt meg tudott mutatkozni.”