Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

OVB II. forduló – Rukkel László túraverseny – Szigetszentmiklós

2023. május 22. hétfő @ 08:00 17:00

Tapasztalatszerzés és látvány céljából is kifejezetten ajánlott vízfelület a Ráckevei (Soroksári) – Duna. A szigetszentmiklósi helyszínen a folyó szinte állóvíznek minősül, az azt körülvevő nádasok és a gazdag élővilág pedig csak fokozza az élményt.

A ráckevei Duna-ág az ország egyik legnyugodtabb vízfelülete, mivel mindkét végén zsilipelt, a vízszint szabályozott. A folyó sebessége a „leggyorsabb” helyeken is 1-1,5km/h, ami kiválóan alkalmas a kezdők számára is a vízitúrázás kipróbálására, és az evezés technikájának gyakorlására, hiszen sehol nem kell erős sodrástól, örvényekről vagy hullámzástól tartani.

Július 1-ei eseményünkön a szigetszentmiklósi Árpád strandra várjuk a vízitúrák kedvelőit. A Ráckevei-Duna e szakaszán terül el Európa második legnagyobb úszólápja. Júliusra már teljesen kifejlődik a nád, a sás, a káka a kálóm, a vízitök és a tündérrózsa, több színben és sok egyéb növény. A környéket tovább színesíti, hogy a főmeder mentén rengeteg öböl, holtág, nádsziget és lagúna alakult ki, amelyek igazán érdekes és látványos túraútvonal kialakítását teszik lehetővé.

A túrázás élményét tovább növeli a rendkívül színes élővilág. Gyakran találkozhatunk teknősökkel és különféle vízi madarakkal. Megtalálható itt a vadkacsa, a szárcsa, a vízityúk, a bíbic, a gém, a nádirigó a hattyú és a mocsári teknős. Megszokták már a kajak-kenusok és horgászok jelenlétét, ezért elég barátságosak.

Nevezés: https://esemenynaptar.arparace.hu/verseny/rukkel-laszlo-turaverseny-szigetszentmiklos-2023

szigetszentmiklósi Árpád strand

Horgász utca 18
Szigetszentmiklós, Pest Magyarország
+ Google Térkép
+36 20 231 9619