2015-től új kategória jelenik meg a hagyományos VTK kategóriák/hajónemek mellett:

 FRISS TÚRÁZÓ kategóra.

Időpontok&Nevezés

Minden megtalálható a www.kenumaraton.hu és a www.magyar-vizitura.hu oldalon. )A Friss Túrázók versenye egyazon időpontban zajlik a VTK versenyzőiével.)

Kinek ajánljuk?

Annak a vízitúrázónak, aki: szeretné kipróbálni a vízitúrás „versenyzést”, de nem rendelkezik profi (vagy egyáltalán semmilyen) felszereléssel.

Annak a vízitúrázónak, aki: szeretné megmutatni és megtudni, hogy milyen jól, úgyesen, gyorsan kenuzik, kajakozik, de nem szeretne a „nagyokkal” versenyezni.

Annak a vízitúrázónak, aki: szeretné elhozni a családját, barátait egy versenyre és bartságosan megmérkőzni egymással – és persze egy igazi vízitúrás hétvégét eltölteni

Szóval mindenkinek, akit még nem csapott meg a „profi versenyzés szele…”

cropped-mv.jpg

Hajónemek (5 db)

Túrakenu 1 (magányos farkasoknak) & Túrakenu 2 ( akár párterápiás célzattal)

Túrakenu 3-4 (családoknak, barátoknak, szomszédoknak)

Túrakajak 1

Túrakajak 2

Egyebek (SUP, versenyhajók és a többi)

Fontos tudnivalók, kérések

A hajózási szabályzatot és a vízre vonatkozó eligazítást, illetve a rendezvény feltételeit ismerni kell és el kell fogadni. A rendezvényen kizárólag úszni tudók vehetnek részt. A szervezőnek joga van eltanácsolni a hajóegységet a részvételtől, ha úgy ítéli meg, hogy nem eléggé tapasztalt, elkészült vízenjáró az illető.

Ebben a kategóriában tényleg a részvétel számít! Nem járnak nagy ajándékok, nincs pénzdíj, nincs pont csak a jókedv és a barátságos hangulat van. Kérünk minden „profi” versenyzőt, hogy a saját kategóriájában induljon, és ezt a kategóriát hagyja meg a kezdőknek.

Ebben a vonatkozásban a profi felszerelés: minden olyan túrahajó, ami felépítését tekintve túrahajónak tűnik, de anyaga, technlógiája miatt extrém könnyű, átalakított, felszerelt, felturbózott, stb… Ezt úgy is tudja mindenki.

Versenyhajókkal is nevezhettek ide, ennek lehet a célja pusztán a teljesítmény felmérése (időt mindenkinek mérünk) vagy az, hogy kipróbáljátok magatokat, hosszú távon egy ilyen hajóban.

Hogyan?

a www.kenumaraton.hu oldalon minden forduló előtt megtekinthető a nevezési űrlap, azt kell kitölteni. Mindezek mellett a helyi szervezőkkel fel kell venni a kapcsolatot, azért, hogy jelezd: FRISS TÚRÁZÓként szeretnél részt venni, és kérsz-e felszerelést a versenyhez.

Mindenkinek jó versenyzést kívánunk!