Sárkányhajó rendezvényekről ritkán írunk,  de most kivételt teszünk, hiszen a hír Bajáról, Magyarország egyik legszebb „vízivárosából” jön…

ORSZÁGOS SÁRKÁNYHAJÓ ROADSHOW BAJA,

2012. 06.30.

 A 7 állomásból álló roasdhow bajai versenyét tartotta a Bajai Sárkányhajó Klub és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hétvégén Baján. 19 nevező csapat 28 számban indult a versenyen, több, mint 500 versenyzővel.

A versenyre Győrből, Budapestről, Balatonfüredről, Tatáról, Paksról, Faddról, Kecskemétről, Szegedről, Mohácsról és persze Bajáról érkeztek a versenyzők.

A roadshow a bajai VÍZIPARÁDÉ része volt, melynek keretében került megrendezésre. E mellett Laszó úszás (nyílt vízi úszás), Miss Saigon bemutató és Operett gála is volt a nap folyamán. Az utóbbi két kulturális rendezvény a Baja Marketing szervezésében került megrendezésre. A vendégek szórakoztatására Jetsky és wakebord bemutatóval is kedveskedtünk a nézőknek. A Sugovica strandján légvár, vízi mentési –merülési lehetőség és kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.

A rendezvény szép és páratlan példája volt a helyi összefogásnak (civil szervezetek, önkormányzat és vállalkozók). A Bajai Sárkányhajó Klub, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség, a Baja Marketing Kft, A Havária Életmentő Egyesület, az ADUKÖVIZIG, a Véndió vendéglő, a Közterület Felügyelet, a Vízirendészet, a Sugó Sárkányhajó Club és Baja Város Önkormányzata és 30 önkéntes közös összefogásban valósulhatott meg a rendezvény.

A BÁCS-Dragon (Baja-Kecskemét közös csapata) csapatát nyílt férfi kategóriában Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté erősítette, míg a nyílt  női csapatot Vágó Zsuzsi. Mindhárman a budapesti Operett Színház tagjai.

A díjkiosztón Baja Város Önkormányzatát Dancsa Bálint képviselő, a Kulturális – ifjúsági és oktatási bizottság elnöke képviselte és adta át az érmeket.

Eredmények:

Szabadidő/baráti, céges 200m :

 1. MERKAPT ZRT
 2. BAJAI KENUSOK CSAPATA
 3. KOLÓnia

Szabadidó/település 200m:

 1. KACSA BAJA
 2. PAKSI WASABI
 3. SZEGED

Amatőr mix 200m:

 1. RÖMI KKSK
 2. TATAI HÓDYSPORT EGYESÜLET
 3. GRABOPLAST GYŐRI VÍZISPORT EGYESÜLET

Nyílt női 200m:

 1. GRABOPLAST GYŐRI VÍZISPORT EGYESÜLET
 2. PINK-KO-A-LA
 3. TURMIX

Nyílt férfi 200m:

 1. TATAI HÓDYSPORT EGYESÜLET
 2. TURMIX
 3. BÁCS-DRAGON

Szabadidő/baráti, céges 2000m:

 1. MERKAPT ZRT
 2. BAJAI KENUSOK CSAPATA
 3. KOLÓnia

Szabadidő/település 2000m:

 1. PAKSI WASABI
 2. SZEGED
 3. KACSA BAJA

Amatőr 2000m:

 1. RÖMI KKSK
 2. GRABOPLAST GYŐRI VÍZISPORT EGYESÜLET
 3. TATAI HÓDYSPORT EGYESÜLET

 

Érdekesség: a Römi kihívta a Bajai Kenusok Csapatát egy szuperdöntőre!

szuperdöntő:

 1. RÖMI KKSK
 2. BAJAI KENUSOK CSAPATA

Hoffmann Mónika

BSK elnök