Országos Vízitúra Bajnokság I. forduló Szarvas

Összesen 78 evezős, többféle hajótípusban vágott neki szombaton az Országos Vízitúra Bajnokság I. fordulójának szombaton. A Vízitúra Kupa több fordulóból álló versenyrendszer, melyben a szervező helyszínek egy közös és egységes szabályrendszer szerint szervezik a versenyüket, de mindenhol a saját vízterületükre jellemző sajátosságokkal fűszerezik az eseményeket. A Magyar Vízitúra Szövetség támogatásával, első alkalommal rendeztünk ilyen eseményt, ahol két távot is teljesíthettek a nevezők.

A versenysorozatban indulók a 25 km-es távot teljesítették, hiszen az elért eredmény után csak itt járt bajnoki pont. Aki csak szerette volna kipróbálni magát a Holt-Körösön, vagy megcsodálni a vízről Szarvast, az a 8 km-es távon tehette ezt meg. A célba érkezők arcán látszott az elégedettség- ezt is megcsináltuk. A hajók kiemelése után egy tál gulyáslevessel töltődhetett mindenki. Az ország több pontjáról érkeztek versenyzők, érdekesség, hogy sokan Győrből érkeztek, hajóikkal együtt.

A Körös Dragon SE, mint szervező az idén lépett be a Magyar Vízitúra Szövetségbe, amely szervezet segíti a helyi szervezőket az események szervezésében.

Következő Forduló 2024. június 15. Csörötnek – Csákánydoroszló, melyen a verseny táv 22 km lesz.

A távokat teljesítők időeredménye a https://ovtb.hu/eredmenyek oldalon érhetőek el. #MAVITUSZ#VízitúraBajnokság

Fotó: Babák Zoltán #Newjság , Szitó Szabolcs