rabalapatolas

Részletek: https://www.facebook.com/rabamaraton/

Ízelítő WeKing Egyesület tolmácsolásában:

A RábaMaraton a molnaszecsődi BayouBönhö Kajak-kenu Egyesület szervezésében évente kerül megrendezésre. A táv kb. 50 km. Rajt a szentgotthárdi híd alól, cél a Körmendi kikötőnél. A verseny különböző kategóriákban zajlik: kajak 1 és 2, kenu 1–4. A vegyes kategóriában indulókat is külön értékelik. A menetidő a vízállás és az evezőstudás függvényében 4-8 óra között szokott alakulni.

A távon 2 gát található, amelyek átemeléssel teljesíthetőek. A rajtnál 4.000 forintos nevezési díjat kell fizetni, amiért emlékpólót, emlékplakettet, este vacsorát illetve a helyezettek oklevelet és ajándéktárgyakat vihetnek haza. A táv nagy kihívás, aki jó eredményt akar elérni, annak nem árt rákészülni a versenyre.

A célban garantáltan fáradt emberek ténferegnek…

A táv tényleg hosszú, senki ne induljon el energia utánpótlás nélkül. Néhány csoki és energiaital feltétlen szükséges ahhoz, hogy valaki 4-6 órán keresztül kemény fizikai munkát végezzen.

A verseny – az időmérő szakaszon túl – Molnaszecsődön ér véget. Este a malomban Somó elmondja az eredményeket, Polyi meg verse felét…