Akár a tájfutás, de csapatban és a Duna legnagyobb szárazföldi deltájában kenuzva mindennél izgalmasabb!”

Szervező: Pisztráng Kör Egyesület

Igazi családi és baráti esemény, ahova négyfős kenus és kétfős kajakos csapatokat várunk. A négyes kenukba minimum 1 nőt vagy lányt illetve legalább egy 18 éven aluli fiatalt delegáljatok.

Ifi kategóriában nemtől függetlenül az életkor számít.

Ez nem zárja ki egykori válogatott „szekrényhátú” kenus csapatok jelentkezését, de ők kompenzálásul +perceket kapnak már az indulás előtt, valamint ha nem jöttök össze négyen, hát indultok hárman…

A csapatok 1-3 percenként indulnak és kezükbe adjuk a térképet, melyen a Cikolai-ágrendszer egésze és a Dunakiliti-ágrendszer alja található. Ezen bejelölve 5 illetve 10 pont mutatja az elérendő helyszíneket. A sorrend tetszőleges, a táv a rövidebb esetben kb. 14km, a hosszabb esetben kb. 22km, persze ha az ember eltéved vagy szlalomozva közlekedik, akkor ez hosszabb is lehet.

Az érintendő pontokon mindig felteszünk Szigetközzel kapcsolatos kérdéseket, melyekre felkészülni Dr. Timaffy László Szigetközi Krónika című könyvéből tudtok. Ha esetleg még nincs meg a könyv, vagy nem sikerült beszerezni, akkor kérd az aktuális fejezeteket az info@pisztrangkor.hu e-mail címen és elküldjük. Ezen kívül ügyességi feladatok is lesznek természetesen. A többi legyen meglepetés!
Eredményes felkészülést és versenyzést kívánunk mindenkinek!

A versenyen profi kenu túravezetők csak segítőként vehetnek részt!