Vasárnap a SUP Bázissal közösen rendezte meg az RLVSE az első Tisza tavi SUP fesztivált.

Az időjárás kegyes volt, hozzánk vasárnap reggel így bizakodva fogadtuk a résztvevőket az első Tisza tavi SUP Fesztiválon. A nap tematikája nem csak egy túra köré öszpontosult. Délelőtt három, a technikai tudáshoz mérten szétválogatott csoportban oktattuk a sportág alapjait és technikai fogásait a haladóknak és a kezdőknek egyaránt, kellő időt biztosítva mindenkinek egyenként is.

A tó és élővilága csodálatos. A kikötőben jönnek mennek a motorcsónakok és a vízitúrázók figyelve egymásra. Ahogy a hőséget délután leváltotta egy enyhe szél a túra során ezüstössé varázsolta a vízfelületet ami maradandó élmény minden új túrázónak tavon.

A nádas kanyargó ösvényein az aktív pihenés mellett fontos a helyismeret is. Dida Ildi Kocsis rutinos túravezetőként mérte fel az 50 fős csapat képességeit, így választott túraútvonalat is, hogy igazán „tiszatavos” legyen de épségben együtt érkezzen meg a csapat.

A reggel 9-kor kezdődő program délután öt órakkor ért véget, persze utána maradt egy kis idő megbeszélni a napot és az élményeket. Ezen napon a felnőtt vízitúrázókat szólítottuk meg elsődlegesen, de voltak akik családosan érkeztek.

Igyekeztünk a résztvevők kedvében járni az oktatások során is. Átadni mindazt amit mi gondolunk és érzünk a vízitúrázással kapcsolatban, hogy bármikor bárhol élmény legyen egy evezés legyen az családilag, vagy egyedül önmagünkra figyelve.

Hogy ez mennyire sikerült azt majd azok mondják el akik ott voltak, Szerintünk megint nyertünk jópár túrázót a hazai vízisportnak.🙂

Köszönjük, hogy eljöttetek, köszönjük, hogy osztoztatok velünk ebben az élményben.🙂

a rendezvényt támogatta a Magyar Vízitúra Szövetség és az Aktív Magyarország.

Legyen a vízitúra mindenkié!