Ritkán van lehetőségünk egy ultrafutó-maratonista kihívásában osztozni, erőt adni, amikor már sok-sok órája halad a cél felé. Ha most eljössz velünk kajakozni vagy kenuzni, része lehetsz annak a rekordkísérletnek, amikor Rakonczay Gábor a tőle telhető legrövidebb idő alatt végigevezni a Duna hazai szakaszát a Szigetközből Mohácsig.

Szállj vízre Te is és adj erőt Gábornak február 17 és 19 között tartott dunai expedícióján! Rakonczay Gábor Yettel x Rakonczay Dunastream névre keresztelt rekordkísérletét a Yettel szponzorálja. Rakonczay Gábor az Explorers Felfedezők (felfedezok.hu) csapatát kérte fel saját felkészítésére és a túra megtervezésére.

Ha szeretnéd Gábort kísérni, az alábbi tájékoztató időpontokkal számolj, de mindenképpen egyeztess a szervezőkkel a pontos részletekről: www.felfedezok.hu

1. Dunalikitiből február 17-én déli 12h órakor indulunk, itt elindulhatsz Gáborral az Öreg-Dunán és evezhetsz egészen a Denkpáli hallépcsőig, az Árvai vagy a Bagaméri-zárásig de akár Gönyűig is (kb. 17.30-as érkezés-indulás innen).

2. Komárom: feb. 17. péntek este 20h

3. Esztergom: feb. 17. péntek éjfél 20h

4. Római-part: feb. 18. szombat reggel 9h

5. Százhalombatta: feb. 18. szombat du. 17h

6. Dunaújváros: feb. 18 szombat este 20.35p

7. Dunaföldvár: feb. 18. szombat este 22.35p

8. Madocsa: feb. 19. vasárnap hajnali 00.35p

9. Gerjen: feb. 19. vasárnap hajnali 03.35p

10. Érsekcsanád: feb. 19. vasárnap reggel 07.00

11. Baja: feb. 19. vasárnap reggel 07.30-08.00

11. Mohács fölött: Dunaszekcső feb. 19. vasárnap reggel 10-11h körül

12. CÉL: Mohács: déli 12-14h között

Evezz együtt Gáborral és egy nagy, kajakos falkával jövő szombaton vagy vasárnap (a pontos időzítést helyi partnerünk fogja tudni megmondani).

Gábor várhatóan feb. 17-én indul Dunakilitiből és a tőle telhető legrövidebb idő alatt szeretné megevezni a Kiliti-Mohács távot, ahol a busók és boszokányok várjâk majd nagy szeretettel. Várhatóan lesz egy kis média-figyelem is, és ezzel egy lehetőség, hogy még többen találkozzanak a túrakajakozással, amitől (mint tudjuk) egy.kicsit jobb lesz a világ!

Hogy tudod-e majd tartani a tempót? Gábor várható sebessége a parthoz képest kb. 9km/h, ami egy kényelmes túratempó, szóval ha rendszeresen kajakozol, akkor ez nem lesz nehéz. Ha eveznél egy emlékezeteset Gáborral, jelezz Messenger üzenetben, e-mailben vagy telefonon! Gyere a kajakos-kenus falkával és légy része ennek a különleges élménynek!