Mint korábban már írtuk, a Duna-régió Víziturisztikai Szervezetek és Hálózatok Szövetsége idén szeptember 28-30 között Neszmélyen, a Hajóskanzen területén rendhagyó vízitúra versenyt szervez, egyéb programokkal, bemutatókkal.

Mivel a rendezvény első alkalommal kerül megrendezésre, így folyamatosan közvetítjük az információkat, fejleményeket.

Hogy kell elképzelni a versenyt?

A hagyományos túraversenyekkel ellentétben, ez a 3 TUSA és KenuDerby verseny egész napos elfoglaltságot ad a versenyzőknek és a nézőknek, mert a nézők akár a helyszínen is nevezhetnek a KenuDerby futamokra.

a 3 TUSA röviden…

Előnevezéssel (szeptember 14.)  kategóriánként különválasztva versenyeznek a résztvevők.

I. futam, rajtszám alapján 2000m-es időfutam, percenkénti indulással, 1000 m-nél forduló. (az evezősöknek nincs forduló)

II. futam, előnevezés alapján sorsolt egyenlő számú (4-6) mezőnyökben 300 m-es gyorsasági verseny

III. futam, az előző két futam eredményei által megállapított „szétlövés”, 100 m-es gyorsasági versenyben, szintén egyenlő számú mezőnyökben.

Hogyan pontozunk? Minden versenyző az adott futam helyezését kapja pontszámul. Aki mindhárom futamot nyeri, az 3 (1-1-1) ponttal lesz az első a saját kategóriájában.

A verseny közben az eredmények, pontszámok, is a futamok indulási ideje folyamatosan hirdetve lesz.

KenuDerby – újdonság a hazai versenyek történetében

Egyszerű szabályok, egyforma 4 személyes indiánkenuval, 300 m-es gyorsasági verseny, akár helyszíni nevezéssel is. A KenuDerby futamai a 3 Tusa futamai között kerülnek megrendezésre. Minden futam nyertese ajándékot kap!

Mi lesz még?

A gyönyörű Hajóskanzen már önmagában elegendő látványosság, és számtalan programot nyújt, azonban lesznek kiállítok, megnézhetjük a zebegényi Hajósmúzeum mozgókiállítását, beszélgethetünk olimpikonokkal, világbajnokokkal.

Lehetőség lesz tájékozódni a hazai hajógyártásról, a kézi hajtású hajók gyártásáról, tervekről, lehetőségekről, technikákról…

Tervezünk koncepció hajó bemutató programot is, ahol érdekes vízitúrás-kenu és kajak terveket tekinthetünk meg!

Mindezek mellett pedig saját építésű hajószépségversenyt is szeretnénk rendezni, megfelelő számú jelentkező esetén.

Az alábbi linken minden információt megtalálhatok. Nevezzetek!

https://dr-vtsz.magyar-vizitura.hu/?page_id=389