Túraszervezők figyelem!

Figyelem, változás: az engedélyt csak napkeltététől napnyugtáig tartó időszakra adják meg!

Már beadhatóak az engedélykérelmek a 2024-as évi vízitúrák szervezésre a Szigetközben.

A kérelmeket az alábbi módokon tudjátok benyújtani: https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=320a545c-c303-42ab-863d-fef10c8951d4

(edge vagy firefox böngészővel, stabilan talán windows alól)

Be kell jelentkezni az ÜGYFÉLKAPUBA. Az után a bal oldali menüből az alábbi lépésekkel juthattok el az ügyintézéshez. A FELUGRÓ ABLAKOKAT ENGEDÉLYEZZÉTEK!

(Ha ki kell választani, akkor: MEZŐGAZDASÁG ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM -> KÖRNYEZET ÉS TERMÉSZETVÉDELEM -> Védett természeti területen közösségi és tömegsportesemények rendezése, sportversenyhez technikai jellegű sporttevékenység folytatása iránti kérelem)

Ez után az adatokat értelemszerűen kell kitölteni. A terület (ingatlan) megadásakor nem tudtok mást tenni, mint hogy beírtok valami szigetközi települést és közterület típust, ez mindegy (a rendszer igazából nem erre van felkészítve). A részletek szöveges megadásakor írjátok bele, hogy mekkora csoporttal, milyen időszakban akartok túrázni/túrát szervezni (lehet kérni egész évre is, több csoportnak) és ha az egész Szigetközben akartok túrázni, akkor írjátok azt, hogy a teljes Szigetköz, a védelemmel (sárga és piros jelzés) nem érintet területek kivételével.

Ha ez nem megy, mert lefagy, nem lép tovább… (elég instabil a rendszer) KÉSZÍTSETEK KÉPERNYŐKÉPET!!

https://epapir.gov.hu

Itt a KORMÁNYHIVATALI ÜGYEK -> TERMÉSZET ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM -> GYŐR MOSON SOPRON MEGYE

Utána szabad szövegben leírjátok, amit fentebb is javasoltunk! Adjátok meg az adataitokat is (a személyes és a vállalkozói adatokat is!) A képernyőképet a hibáról csatoljátok!

A korlátozásokról (piros és sárga) az alábbi térképen tájékozódhattok: