Polgár Feriék ismét megmutatták!

(eredmények hamarosan ugyanitt és a www. kenumaraton.hu-n illetve a www.weking.hu-n)

2012 június 2-án reggel tíz előtt közel 200 ember ringatózott az enyhén hullámzó Kettős-Körös vízén azon indíttatásból, hogy nekivágjanak a XI. Magyar Vízitúra Bajnokság 2. fordulójának, a 29 km-es „Szana Maraton”-nak. A versenyzők között voltak a szervezők (Polgár Ferenc és csapata) is, akik a rutinjuknak köszönhetően nagyszerűen levezényelték a versenyt úgy is, hogy közben ők maguk is a mezőnyben kenuztak.

A verseny a szokásos rendben indult, dudaszóra 10:10 perckor a kajakosok, 10:20 perckor a kenusok rajtoltak el a gyönyörű Nádas Kemping szabadstrandjától. Egy-két borulást ekkor még láthattak a szurkolók, volt akinek nem sikerült megbírkózni a hullámokkal, esetleg az új hajót nem sikerült megfelelően „behangolni”,  de aztán elcsendesedett a víz – a versenyzől eltűntek az első kanyarban. Az ilyenkor szokásos „üresjárat” a parton nem telik eseménytelenül – a média képviselői interjúkat készítenek, a szervezők lázasan készítik elő az eredményhírdetést, a büfések gőzerővel csapolják a söröket…

2 óra elteltével azonban már meg is érkezik az első hajó – az abszolút győztes – egy K2 (természetesen), és szépen lassan kezdenek szállíngózni befelé a versenyzők. A szokásos sorrend, verseny és túrakajakok után egy kenu 4-es érkezik farvizén egy kenu kettessel. A kenu 4-ben Polgár Feri és csapata, ebből is látszott, hogy mennyire siettek vissza a szervezők parti munkájukhoz.

Érdekesség, hogy „új” kategória is alakult a mezőnyben, egy kettes és két hármas női kenus csapat is szépítette a versenyt és a dobogót.

4 óra alatt minden versenyzőnek sikerült a távot teljesítenie, baleset és egyéb hátráltató esemény, nem történt, így az eredményhírdetést könnyen és gördülékenyen sikerült lezongorázni. A szponzorok gazdag ajándékokkal lepték meg a helyezetteket, köztük sok vicces „aprósággal”, gondolok itt például a kolbászra. Minden férfi nyakába kolbászt akasztottak a díjátadók, a hölgyek pedig gyönyörű virágokat kaptak.

A díjátadó előtt a házigazdák kiváló bográcsos vacsoráját és a palacsintát a versenyzők már elfogyasztották, így maradt a bulizás, pihenés. Sokan ilyenkor hazautaznak, de egy népes csoport még ott maradt és nagyot ugrabugrált a meghívott zenekar AC-DC-jére. Miután a zenekar mandátuma lejárt és a büfé is bezárta kapuit, előkerültek az otthonról hozott gitárok és a pálinkák. A többit pedig el tudjátok képzelni!

Köszönet illeti Polgár Feri munkáját, a szponzorok adományait, Kovarszki Pálnak, a Nádas Kemping tulajdonosának a vendéglátást és a gyönyörűen gondozott füvet, feleségének Editnek a vacsorát, Kiskunlacházának a külön kupákat és érmeket, az MKKSZ-nek az anyagi támogatást, és persze minden támogatónak, akit itt most helyhiány miatt nem sorolok fel.

Végezetül pedig a személyes elköszönésem:

„Viszlát és kösz a halakat!”

H.