Kedves Túrázók, Versenyzők!

Nem egész két hónap és indul a XIV. Vízitúra Kupa. Az első helyszín május 16.-án a Szentendrei-Duna, leányfalui bázissal (IV. Kézi Hajtásúak Napja – https://www.kezihajtasuak.hu/)

Az idei év újdonságai:

Print
új VTK logó

KAJNER LAPÁTOK SORSOLÁSA

Az egyik legfontosabb és legörömtelibb hír az idei Vízitúra Kupa menetében: Kajner György úr, a sokunk által oly kedvelt KAJNER lapátok gyártója FELAJÁNLOTT sorsolásra 4 db vadonat új KAJNER lapátot. A záró eredményhirdetésen kisorsolunk 1. db kenu és 1 db. kajak lapátot azok között, akik az ÖSSZES FORDULÓN megjelentek. A maradék két lapát sorsáról pedig döntsünk közösen: írjatok ötleteket (hozzászólás formájában) arra vonatkozólag, hogy ki kapja ezeket az értékes ajándékokat. Lehet FairPlay díj, kaphatja a legfiatalabb versenyző…

Köszönjük a nagylelkű felajánlást.

Változik a pontozás menete is

Új és remélhetőleg igazságosabb pontrenszert vezetünk be idén ge(próba jelleggel) a VTK versenyzői-pomtgyűjtői számára. Lényege:

egy kategória első helyezettje annyi pontot kap, ahányan abban a kategóriában versenyeztek. A második-harmadik-negyedik (már ha van) mínusz egy-egy pontot kap és így tovább egészen 1 pontig…

Ez a módszer hűen tükrözi azt, hogy hány egységet sikerült az első megelőznie, így egyfajta plusz sikert is jelent a több és több pont gyűjtése. (7 fordulóból továbbra is a legjobb 5 számít bele az értékelésbe)

FRISS TÚRÁZÓ

Új kategóriasorozat indul az amatőröknek, kezdőknek, azoknak, akik nem szeretnének az éves összesítésben részt venni (részletek itt). Ezzel szeretnénk helyt adni az újaknak, családoknak, helyi lakosoknak, azoknak, akik nem rendelkeznek felszereléssel, de szeretnének részt venni egy jó hangulatú rendezvényen.

PÓLÓ és nevezés

idéntől a szervezőknek nem kötelező pólót adni a nevezési díj mellé, ezáltal a nevezés is olcsóbbá válik. Ahol élnek ezzel a lehetőséggel, ott fel lesz tüntetve a nevezési díj póló nélkül illetve pólóval és előre megnézhetitek a póló mintáját is. Ezért fontos, hogy jóelőre jelezzétek nevezési szándékotokat.

Akik az egész versenysorozatban indulnak szintén jelezzék ezt előre, még az első forduló előtt. Minden nevezéssel kapcsolatos információ megtalálható lesz a www.kenumaraton.hu oldalon.

KÖVESSTÉTEK AZ ESEMÉNYEKET és hívjátok a FRISS TÚRÁZÓKAT!