A hétvégén sikeresen lezajlott a XI. Magyar Vízitúra Bajnokság 1. fordulója Óbudán. A verseny szervezői a Kézi Hajtásúak Napja nevet adták a rendezvénynek, és nem titkolt céljuk volt a rendezvénnyel az, hogy a Duna a Rómain ismét megtelljen kajakosokkal – kenusokkal, evezősökkel.

Kézi hajtásúak a Dunán

A feladat sikerül, és a Dunát – igaz csak néhány óra erejéig – birtokba vették a kézi hajtásúak. Számtalan hajótípus mérette meg magát a versenyen, 118 hajóegységben közel 400 versenyző állt rajthoz és majdnem ugyan ennyi sikeresen teljesítette a versenyt.

A déli szél és a nagy hullámok nem könnyítették meg a versenyzők dolgát, számtalan borulás volt a verseny során, és itt ki kell emelni a motorosok közreműködését! A felborult hajók mindegyike mellett azonnal ott termett egy motorcsónakos (a legtöbbször olyanok, akik nem is tartoztak a szervezői gárdába), és mentették az evezősöket. 

Külön köszönet illeti a hajós klubok közreműködését, akik segíttettek abban, hogy a kézi hajtásúak könnyen vízre tudjanak szállni, és engedték a szépen kiépített motorosoknak szánt stégek használatát is.

Gál Attila és csapata jó munkát végzett, az ederményhírdetés időben – kis problémákkal ugyan  – lezajlott és több kajak-kenus híresség tette tiszteletét a díjátadáson. Ott volt Wichmann Tamás többszörös világbajnok (külön köszönet neki a nagyon finom ebédért), Horváth Csaba olimpiai bajnok, Parti Zoltán világbajnoki bronzérmes – kenu edző, hajóépítők közül Pörnyeszi György is megtisztelt minket a jelenlétével és díjat is adott át.

A díjazottak

A Magyar Vízitúra Bajnokság egyre népszerűbb, ezt bátran állíthatjuk és bízunk benne, hogy ez a lelkesedés kitart egészen az utolsó, dunakiliti fordulóig is!

Következő események:

június 2. Szanazug Maraton

június 23. II. Rábalapátolás – Csörötnek – Csákánydoroszló, a WeKing Egyesület szervezésében.

Részletek a WeKing honlapján.