Elmarad az ősz talán legnagyobb vízitúrás eseménye a Tatai Öreg-tó leeresztésére szervezett Mikoviny Sámuel emléktúra. Az alábbiakban a szervező csapat a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület közleményét olvashatjátok.

A kiemelt kép forrása: Zöld Sziget Kör facebook oldala

Kedves Sporttársak, Kedves Evezősök!

Sajnálattal, de ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a 2021. évi Mikoviny Által-ér Evezős Emléktúrát nem szervezzük meg. Mindenkitől megértést és elnézést kérünk, de az esemény eddigi látogatottsága elérte azt a létszámot, mely a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.)

Kormányrendelet alapján kötelezővé tenné a rendezvény területének kordonozását és a védettséget igazoló hivatalos dokumentumok meglétét, annak ellenőrzését, így azokat kizárnánk, akik nem rendelkeznek ilyennel.

A feltételek miatt a szervezést nem tudjuk vállalni. Bízunk benne, hogy 2022-ben meg fogjuk tudni rendezni a 25. jubileumi lecsúszást. Egyben tájékoztatunk mindenkit, hogy az Öreg-tó leeresztésének indítása jelenleg pontosan nem ismert, tekintettel a vízhiányos-aszályos időre, a vízvisszatartás jelenleg a legfontosabb. Így az Által-éren nem várható evezésre alkalmas víz.

Köszönettel és Üdvözlettel,Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület