Figyelem, figyelem! Itt Kis Klaudia a másodparancsnok beszél (mint tudják a Kapitány úr nem éppen szószátyár:D). Üdvözlöm Önöket a Kayak Crazy társaság Fekete-tengertől Fekete-erdőbe tartó járatán. Repülési magasságunk megegyezik a víz szintjével, az idő…hát az idő reméljük melegszik még egy kicsit. Ha dél-kelet felé tekintenek a Duna-deltát, Európa második legnagyobb deltatorkolatát láthatják. Ha észak-nyugat felé fordulnak, láthatják a Vaskapu szorost, valamint a Duna-menti fővárosokat: Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt, Bécset és valahol a folyón két eszement túravezetőt árral szemben, szárazföldi kíséret nélkül két szóló hajóban evezgetni. 2021 május végén megkezdjük az ereszkedést Fekete-erdő felé, várható érkezés június 1.

forrás: https://kayakcrtravel.com/endurance-mission-danube-upstream/

Az emberi szellem és erkölcs nagyságát és a fizikai teljesítőképességének mértékét egyaránt jól megmutatja nekünk Kis Klaudia és és Varga J. Richárd (továbbiakban Klaudia és Ricsi) missziója, mely a Fekete-Tengertől a Fekete-erdőig tart és bizony mindezt kajakkal a Dunán teszik. És mi célból? A két legfontosabb céljuk a Bátor Tábor Alapítvány és a PET Kupa támogatása, ám persze nem elhanyagolható cél a kajakozás, a természet és talán egy kicsit a „szabadság” népszerűsítése sem.

2850 folyamkilométer teljesítése a cél, ám elsődleges szempont a Bátor Tábor és a PET Kupa támogatása, így Klaudia és Ricsi kérése a következő:

Mivel a célunk, hogy a projektünkkel kapott figyelmet jótékony célokra fordítsuk, így arra kérünk benneteket, hogy a nekünk szánt támogatást a fenti két szervezetnek küldjétek. Ha mégis ragaszkodtok, hogy hozzánk érkezzen, itt tudtok minket meghívni egy virtuális kávéra: https://www.buymeacoffee.com/danubeupstream vagy támogassatok minket azzal, hogy túrát foglaltok hozzánk az idei szezonban.

Ha tudunk részleteket, beszámolunk Nektek a srácok hol és hogylétéről, addig is figyeljétek a projekt facebook vagy insta oldalát és TÁMOGASSÁTOK ŐKET jó szóval, aki úgy érzi egy-egy imával és persze a Bátor Tábort és PET Kupát pénzzel…és persze ha a Dunán jártok és két kajakost láttok hegymenetben fáradt és boldog arccal, integessetek Nekik:)