Egyre több civil szervezet ismeri fel a fontosságát az összehangolt környezetvédelmi akcióknak – ilyen például a szemétszedés is. A tiszai PET-KUPA mértékadó hazánkban, most a Bodrog-mentiek is csatlakoznak a sajnálatosan szükséges kezdeményezéshez

forrás: https://www.facebook.com/zoldkor.net/

Önkéntesek jelentkezését várjuk!

A Bodrog Egyesület és együttműködő partnerei szemétszedő nemzetközi vízitúrát szerveznek szeptember elején a Bodrog szlovák és magyar szakaszán. Bodrog folyónk sajnos időről-időre nagy mennyiségű hulladékot szállít. Ennek forrása elsősorban az ukrajnai Kárpátalja, ahol a kommunális lerakók hiánya és az emberi felelőtlenség a fő felelősök.

Több a környezetvédelem ügyéért küzdő szervezet ez év őszén egy több napos akcióval kívánjuk segíteni, hogy az úszó pillepalackok borzasztó látványa mérsékelődjön és felhívjuk a közvélemény figyelmét a jelenség kezelésével kapcsolatos preventív intézkedésére.

A szemétszedő vízitúra időpontja: 2020. szeptember 7-13. (hétfőtől-vasárnapig)

A túra során szervezők biztosítják a vízitúrához és az önkéntes munkához szükséges eszközöket, valamint a túra során az ellátást (szállás, étkezés és szállítás).

A túra során az akció bázisa Bodrogolaszi község lesz, ahová minden estére visszatérünk. A résztvevők felé támasztott elvárások: 18. életévét betöltése, az úszás képessége és legalább napi 6 óra önkéntes munka vállalása és a jelentkezési lap kitöltése és eljuttatása a szervezőkhöz augusztus 31-ig!

Bővebb információ és jelentkezési lap igénylése: bodrogtura2020@gmail.com + 36 (20) 350 9061

A program lebonyolítását segítő együttműködő szervezetek: a Bodrog Egyesület, a Holocén Egyesület, a Zöld Kör és a Termeszetfilm.hu, valamint a szlovákiai Bird Life Slovensko;

Támogató: a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 Kisprojekt Alapja