Időpont: 2015 június 20
Start: Csörötnek, 14:00
Táv: 24 fkm.
Nevezés: https://kenumaraton.hu/nevezes/raba
További információ: https://www.weking.hu/rabalapatolas/
Hajókölcsönzés a versenyre: Sásdi László 30/376-7978
A NEVEZÉSI DÍJ A PÓLÓT IS TARTALMAZZA!

NE MENJ HAZA UTÁNA! Vasárnap megrendezésre kerül az első RábaOdaVissza kenuverseny. Részletek a cikk alján!

A csákánydoroszlói Kormorán Kenu Egyesület és a WeKing Egyesület közös elhatározásából 2015-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a RábaLapátolás. A 24 kilométeres kajak-kenu verseny 2015. június 20-án szombaton várja a versenyzőket.

A Rába a versenyzés tekintetében egy merőben más képességeket igénylő folyóvíz, mint a Vízitúra Kupa többi állomásának helyszínt adó folyók. Ezért úgy gondoljuk, hogy egy valódi vadvízi verseny hiányát tudjuk pótolni. Mindenkit szeretettel várunk!

Rajt a csörötneki kempingnél, cél a csákánydoroszlói Vízi Vándor Táborhely kikötőjénél. Ez a Rába talán legszebb szakasza, és gáton sem kell átkelni. Az átvágás használata TILOS!

Nevezési díj: előzetes internetes regisztrálással 2.500 HUF/fő, a helyszínen 3.000 HUF/fő. A nevezési díj tartalmaz 1 db polót, elismerő oklevelet és a kategória győzteseinek járó kupát, minden indulónak érmet és egy tál meleg ételt. A rajtnál és a célnál frissítőt kínálunk.

Helyben regisztráció: június 20-án, szombaton 12.00 órától. Start: 14.00 órától vízállás függvényében kisebb nagyobb csoportokban.

A verseny mezőnyét egy záróhajó biztosítja. Egészségügyi ügyelet lesz. Eredményhirdetés előreláthatólag: 18.30-kor a csákányi kempingben.

A verseny szervezésében részt vállalt Klemencz Henrik, aki a versenyzők tájékoztatásában segítkezik.

A szálláshely a csákánydoroszlói kempingben pénteken és szombaton ingyenes! Az eredményhirdetés után mindenkit szeretettel várunk a kempingben rendezett ingyenes koncertre! Fellép a River Runners.

Az eredményhirdetés után kisorsoljuk a VargaKenu által felajánlott Apacs-4-es kenut.

A sorsolás után és a koncert előtt sörivó verseny is lesz. Várjuk 3 fős csapatok jelentkezését, regisztráció a helyszínen.

A versenyt igyekszünk vízből, szárazon és levegőből is megörökíteni. Ez azt jelenti, hogy fényképezőgépek és videokamerák rögzítik az eseményeket. A nevezés után egy előre felállított háttér előtt minden egységet szeretnénk lefotózni, hogy a verseny honlapján megfelelően tudjuk dokumentálni az eseményeket.

A RábaLapátolás másnapján a Kormorán Egyesület szervezésében egy rövidtávú verseny kerül megrendezésre.