ÚJDONSÁG – ELSŐ KEMPING A SZIGETEN  – nyitás: 2022 május 5.

Nincs többé szükség szállásvadászatra, vagy napi autózásra, megnyílt a Kis-Csallóköz (a csallóközi-ágrendszer) első nyilvános vízitúrás kempingje!

     Hallgassátok az erdő hangjait, csodáljátok a csillagos, – városi fények által nem szennyezett- égboltot, beszélgessetek és élvezzétek a természetet.

A kemping

     Kemping VAJKAVajkán található a Kis-Csallóközben. Az ártéri erdők szigetén található  az egyedülálló, Szlovákia területére átnyúló, szárazföldi Duna-delta egy része

Információ: https://www.vodnetury.sk/hu/szallas/kemping-vajka/

A KEMPING Vajka megközelítése

     Egy csendes kempingről van szó kb. 50 fős kapacitással.  A kemping épületében található 4 db WC és 4 db zuhanyozó (2 női és 2 férfi).  Az épületben található  konyha3db hűtőszekrény, kettő darab villanytűzhely, gyorsforraló és mikrohullámú sütő. Az önellátáshoz minden felszerelés biztosított! Tűzrakáshoz az úgynevezett tűzszekerek szolgálnak, ezek magukban tartalmaznak egy nyitott tűzrakóhelyet, kondért, rostot, főző és merőkanalat valamint egy grillezőcsipeszt.

A tűzszekeret lehetőség van a táborhely közelébe húzni. Fa illetve fabrikett a helyszínen vásárolható. A sátorhelyek közelében egy 7x14m-es nyári sátor is található padokkal és asztalokkal, amely néha a naptól , néha pedig a nyári záportól nyújt menedéket.

Van lehetőség kenut bérelni, nyílt vízitúrákon részt venni a Csallóköz teljes területén.

A környék

A faluban nem messze a kempingtől található egy étterem, pizzéria és kifőzde is, ha kell házhoz szállítása A benzinkúton friss házi bagetákat  árulnak (gyalog 5 perc.). Nemsokára egy kávézó és egy cukrászda is nyílik a közelben. A faluban található két vegyesbolt és egy patika is. A kemping mellett található egy nagy focipálya is, amely széles körű sportolásra ad lehetőséget. Sporteszköz a helyszínen is kölcsönözhető.

Vasárnaponként a római katolikus templomban magyar nyelvű szentmisét tartanak. Magyarul mindenütt megérteti magát.

FIGYELEM!  Kemping VAJKA egy nyugodt hely, ezért ha hangosan mulatozni vagy zenét hallgatni szeretne, keressen más szálláshelyet magának!

      A kemping küldetése, hogy élményt nyújtson azok számára akik szeretik a természetet a sátorozást és szeretnék megismerni a környező erdők és ágvizek szépségeit.  Az éjszakai nyugalom betartása 22:00-tól 7:00-ig mindenképpen szükséges!