a mai napon (2021.01.21) tartotta az Aktív és Ökoturisztikai Központ (AÖFK) a évindító Vándortábor konferenciáját – természetesen on-line. A vándortábor programsorozat része a VíziVándortábor, mely sokaik éve diákok ezreinek ad lehetőséget, hogy megismerjék a vándor vízitúrázás szépségeit. Ennek aprópójából olvassátok rövid ismertetőnket a VíziVándor programról.

Klemencz Henrik (DR-VTSZ)

A VíziVándor programsorozat Révész Máriusz aktív magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére indult 2017-ben, a programsorozat lebonyolítója – a mai napig – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A programsorozat legfontosabb célja, hogy a diákok, fiatalok számára betekintést nyújtson a vízitúrázásba, méghozzá biztonságos, kiszámítható és profi keretek között. Fontos cél mindezek mellett, hogy vándortábor formájában történjen mindez, melynek több pozitív hatása is lehet a fiatalokra: közelebb viszi őket a természethez, a természetben való „boldoguláshoz”, nagyobb részét ismerhetik meg az országnak és nem utolsó sorban, de kicsit kimozdítja őket a megszokott komfortzónájukból.

Pedagógus képzés

Pedagógus csapat a képzésen

A VíziVándor program nem csak a diákokra, hanem az őket kísérő tanárokra is nagy figyelmet fordít, hiszen azok a felnőttek, akik egész évben a gyerekekre figyelnek, a vízitúrán, kenuban ülve is vezető szerepben kell, hogy mutatkozzanak. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség minden pedagógust egy rövid, ám igen hatékony továbbképzés keretében megtanít jól kezelni a vízitúra különlegességeit, a képzés során megtanulják a tanárok a vízi közlekedés szabályait, a hajókezelés fortélyait és gyakorlott, tapasztalt előadóktól kérdezve készülhetnek az egy hetes vízi kalandra.

A VíziVándor vízitúrákra elsősorban diákcsoportok, osztályok pályázhatnak, változatos útvonalakra és időpontokra. Pályázhatnak, mert a program támogatott program, egy átlagos vízitúra árának töredékéért élvezhetik a diákok a vízitúra élményeit.

A túrán az alábbi szolgáltatásokkal várják a diákokat és kísérőiket: profi kenuk, kajakok és túravezetés. Szállás kényelmes sátrakban, reggeli, uzsonna és vacsora, a csomagokat szállítják a parton és minden este jól felszerelt kempingekben alszanak a diákok. Kell ennél több?

Vízi VÁndorok

Az elmúlt években számtalan diákcsoportot láttunk a vízen, egyforma kalandor kenukban, élvezve a kirándulás szépségét és szerencsére a legtöbben visszatérnek a vízre a következő évben is az osztállyal, de több ismerős fiatallal találkoztunk már a családja tásaságában, mert hát

vízitúrázni jó!

Ha jelentkeznétek, a részletek: https://vizivandor.hu/